Bloggnorge.com // Nysgjerrigebjorn
Start blogg

Nysgjerrigebjorn

En ganske enkel side med det som interesserer meg – og for deg som liker det samme

Treskjæring – Kiste prosjektet

Kategori: Kunst & Håndtverk | 0 kommentarer » - Skrevet mandag 22. september , 2014 kl. 00:12

I min hverdag forventes det å være pinlig nøyaktig og huske alle små detaljer som utgjør et omfattende datasystem. Jeg liker følelsen av å ha kontroll over dette og administrere slikt med stål hånd. Hva angår min fritid, så ønsker jeg og forsøker jeg å leve opp til det å ha det gøy med det man driver med. Når det kommer til Hobbyer, er jeg privilegert. Mine «forfedre» på min fars side, har alltid likt tre-arbeidet. Min farfar tømret og min far bedrev treskjæring. Jeg liker også å arbeide med trevirke – men er redd jeg ennå sliter med tålmodigheten hva angår treskjæring. Jeg tar dessverre derfor ikke opp bestilling på ting – men overasker heller de jeg liker og de jeg vet liker den slags «åndsverk». Ingen kremmer – men det gjettet du deg kanskje til ganske raskt.

Men, med fingrene godt i behold, har jeg som mål å kopiere min fars store verk – nemlig en tre skåret kiste. Nei, tenker ikke på ei slik kiste som graves 12-fot under bakken – men en slik kiste man oppbevarte ting i før IKEA sine lagringsmøbler ble funnet opp. Jeg har planen klar og har funnet en snekker som først og fremst kan lage kista. Dette kostet noe mer enn jeg hadde tenkt – så det blir et spare-prosjekt. Har en tegning – men tror jeg skal trekke den noe ned i størrelse slik at ikke beslagene jeg må få en smed til å lage blir så himla dyre – for DET koster flesk!

Tar gjerne tips og hint på en god smed som kan lage kiste beslag. I mellomtiden tror jeg at jeg må få jobbet litt overtid så jeg får råd til å kjøpe ut kista.

css.php
Driftes av Bloggnorge.com | Laget av Hjemmesideleverandøren
Denne bloggen er underlagt Lov om opphavsrett til åndsverk. Det betyr at du ikke kan kopiere tekst, bilder eller annet innhold uten tillatelse fra bloggeren. Forfatter er selv ansvarlig for innhold.
Personvern og cookies | Tekniske spørsmål rettes til post[att]lykkemedia.[dått]no.